Hos Lunafreyja Design er der en stor skaberglæde, kreativitet og kæmpe kærlighed til garn. Her er designs indenfor strik, hækling og tunesisk hækling, for jeg elsker at arbejde med garn og få smukke strukturer frem, hvor garnet inspirerer til hvad der vil være flot.

Idéerne spirer frem sammen med glæden ved tanken om at skabe af garn. For mig er strik og hækling næring for sjælen.

Velkommen indenfor i mit kreative univers, og følg mig gerne på Instagram.

Mange hilsner

Lunafreyja Design // Theresa

 

Historien bag Lunafreyja Design

Min mormor lærte mig at strikke for ca. 20 år siden, og dengang strikkede jeg kun i smug, men begyndte så småt at sidde med det i toget og i strikkeklubber på mit studie.
I mange år kunne jeg kun strikke ret og vrang. Ikke noget med hulmønstre, snoninger og flerfarveskift. Det kunne jeg pr definition ikke finde ud af, troede jeg. Og så blev jeg bare så frustreret når jeg tabte masker i mit strik. Derfor begyndte jeg at hækle og tunesisk hækle. De strukturer man kan frembringe med en hæklenål fascinerede mig meget, og gør det stadig.

I starten da jeg begyndte at strikke og hækle havde jeg svært ved at følge en opskrift, for jeg fik så mange idéer undervejs. Derfor hæklede jeg ofte bare ud af hovedet og passede til. Det gik nogle gange godt, mange gange knap så godt.

I min strikkeklub, hvor jeg var absolut yngste medlem, blev jeg spurgt og kærligt drillet lidt med, hvilken idé jeg nu havde hevet ud af hovedet, og når noget ikke passede. “Så laver man bare lige en kile, så passer det ;-)”. Det blev mit motto.

Efter et par år, hvor flere forskellige havde spurgt, om jeg ikke skrev mine designs ned, og udgav dem, tog jeg mod til mig og begyndte at skrive ned og graduere. Her kom min kærlighed til tal og matematik mig virkelig til gavn.
I stedet for at tænke, "ej, det er alt for svært, det kan jeg ikke finde ud af", så prøver jeg at tænke som Pippi Langstrømpe: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”.  

Mit mål er at skrive opskrifter så alle kan være med, stor og lille, høj og lav, nybegynder og øvet.
Og formidle glæden ved garn. For det er da bare så skønt :-)